Budi dio naše mreže
Izbornik

Božićna akcija „Nosim tvoje ime u svetoj noći u Betlehem”

Jeruzalem/Betlehem (IKA)

Njemački benediktinci u opatiji Dormitio na brdu Sion u Jeruzalemu u Svetoj Zemlji i ove godine provode božićnu akciju „Nosim tvoje ime u svetoj noći u Betlehem" gdje će položiti na mjestu Isusova rođenja imena i prezimena zainteresiranih ljudi te se za njih pomoliti.

Putem portala www.dormitio.net/weihnachtsaktion, e-maila weihnachtsaktion@dormitio.net, najkasnije do srijede, 21. prosinca, moguće je prijaviti svoje ime i prezime te će ono u Božićnoj noći biti položeno na srebrnu zvijezdu koja se nalazi na mjestu Isusova rođenja u istoimenoj crkvi u Betlehemu. Prijava i sudjelovanje je besplatno i bez ikakvih obveza, no tko želi može uplatiti dobrovoljni prilog za ovu opatiju i socijalne projekte u Svetoj zemlji.

Njemački benediktinci i još stotinu vjernika, nakon mise polnoćke i noćnog molitvenog bdijenja (vigilije)  će i ove godine u božićnoj noći pješice krenuti prema Betlehemu, gdje će na mjestu Isusova rođenja položiti listu s imenima i pomoliti se za sve njih. Nakon toga molit će jutarnju molitvu (laudes) na mjestu Isusova rođenja. Iz Jeruzalema će krenuti u 2 sata, a u 10-ak kilometara udaljeni Betlehem stići će oko 4.30 sata ujutro.

U 2021. godini bilo je prijavljeno 74.841 imena.