Budi dio naše mreže
Izbornik

Božićna liturgijska slavlja s papom Franjom

Vatikan (IKA)

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je kalendar misnih slavlja u Božićnom vremenu kojima će predsjedati papa Franjo, prenosi 30. studenoga 2022. Vatican News.

Na Badnjak, 24. prosinca Sveti Otac će predslaviti misu u bazilici sv. Petra u 19:30. Termin je objavljen u Kalendaru papinskih liturgijskih slavlja. Papa je, dakle, i ove godine zadržao raspored uveden 2020. zbog ograničenja uslijed pandemije.

Na svetkovinu Rođenja Gospodinova – Božić, 25. prosinca Rimski Biskup će se u 12 sati iz središnje lože vatikanske bazilike obratiti Gradu i svijetu – Urbi et Orbi.

Na spomendan sv. Silvestra, Staru godinu, 31. prosinca u 17 sati u bazilici sv. Petra papa Franjo će predvoditi svečanu liturgiju Prve večernje i Te Deum u znak zahvalnosti za proteklu godinu.

Na svetkovinu Svete Marije Bogorodice, 1. siječnja Papa će također u vatikanskoj bazilici predslaviti misu, s početkom u 10 sati.

Na svetkovinu Bogojavljenja – Sveta tri kralja Sveti Otac će predsjedati euharistijskim slavljem u 10 sati u bazilici u Vatikanu.

Na svetkovinu Krštenja Gospodinova, 8. siječnja papa Franjo će u Sikstinskoj kapeli predslaviti misu tijekom koje će krstiti nekoliko djece.