Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka mons. Svaline imenovanom zagrebačkom nadbiskupu koadjutoru Kutleši

Srijemska Mitrovica (IKA)

Srijemski biskup koadjutor Fabijan Svalina uputio je u utorak 14. veljače 2023. čestitku novoimenovanom zagrebačkom nadbiskupu Draženu Kutleši koju prenosimo u cijelosti.

Preuzvišeni gospodine Nadbiskupe, dragi brate!

Na današnji dan, 14. veljače Sveti Otac nas je sve razveselio radosnom viješću o Vašem imenovanju zagrebačkim nadbiskupom koadjutorom, nasljednikom tolikih časnih predšasnika na čelnoj službi Crkve u Hrvata; među kojima osobito ističemo svijetle primjere blaženog Alojzija kardinala Stepinca i sluge Božjega Franje kard. Kuharića, koji su svojedobno kao zagrebački nadbiskupi bili metropoliti i ove srijemske Crkve. Te nas povijesne veze i nadalje čvrsto spajaju i nužno upućuju jedne na druge, kao istinsku braću i sestre.

Stoga Vam u svoje osobno ime, te u ime cijele ove drevne srijemske Crkve, s biskupom Đurom Gašparovićem, srijemskim klerom i svim vjernicima od srca čestitam na ovom imenovanju, sa željom da Vas u Vašoj novoj odgovornoj službi prati, pomaže i svakodnevno ohrabruje upravo svijetli primjer i zagovor Vaših svetih predšasnika, časnih pastira zagrebačke Crkve! U brizi za Crkvu – Otajstveno Tijelo njezina Sina, pomagao Vas majčinski zagovor i zaštita Presvete Bogorodice, Gospe od Kamenitih vrata, a mi vam obećajemo našu molitvenu i bratsku podršku i blizinu! Ad multos annos!

Uz srdačne pozdrave u Gospodinu,

✠ Fabijan
srijemski biskup koadjutor