Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka nadbiskupa Barišića i Kutleše mons. Uziniću

Split (IKA)

U prigodi imenovanja mons. Mate Uzinića nadbiskupom koadjutorom Riječke nadbiskupije, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić i nadbiskup koadjutor Dražen Kutleša uputili su čestitku, zahvalivši mu na prijateljstvu, suradnji i zajedništvu koje je ugrađivao u život Splitske metropolije.

Čestitka glasi:

Poštovani nadbiskupe koadjutore Mate!

Vijest da Te je papa Franjo imenovao nadbiskupom koadjutorom Riječke nadbiskupije obradovala je nas pastire kao i svećenike, redovnike, redovnice i vjerni puk Tvoje rodne Splitsko-makarske nadbiskupije.

U ono vrijeme radosno smo primili tvoje imenovanje, tadašnjega rektora naše bogoslovije, za dubrovačkog biskupa, a sada isto tako se radujemo i vjerujemo da će Tvoje devetogodišnje plodno iskustvo u Dubrovačkoj biskupiji biti od velike pomoći tebi osobno, dijecezanskom biskupu – nadbiskupu Ivanu, svećenstvu i vjernicima riječke Crkve.

Poznajući Tvoju ljubav prema Crkvi i osjećaj za pravednost u duhu evanđeoskog milosrđa, očekujemo da će Tvoje služenje u novoj sredini biti na radost vjernika i svih ljudi dobre volje.

Dragi brate Mate, dok Ti čestitamo na novom poslanju u našoj Crkvi ujedno Ti zahvaljujemo na prijateljstvu, suradnji i zajedništvu koje si ugrađivao u život naše Splitske metropolije.

Neka Te u tvojoj novoj odgovornosti pastira nadbiskupa prati zagovor i zaštita svetog Dujma, svetog Vlaha i svetog Vida.

Sretno i blagoslovljeno!

Mons. Marin Barišić, nadbiskup metropolit splitsko-makarski

Mons. Dražen Kutleša, nadbiskup koadjutor