Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka nadbiskupa Vukšića novoimenovanome zagrebačkom nadbiskupu koadjutoru Kutleši

Sarajevo (IKA/KTA)

Vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata Tomo Vukšić uputio je novoimenovanom zagrebačkom nadbiskupu koadjutoru Draženu Kutleši čestitku koju prenosimo u cijelosti.

Poštovani nadbiskupe Dražene!

U povodu Tvog imenovanja na službu zagrebačkoga nadbiskupa, u ime svih svećenika, redovnika, redovnica i cijeloga Božjeg naroda Vrhbosanske nadbiskupije, izražavam ti iskrenu čestitku sa željom da dragi Bog, po zagovoru svetih zaštitnika Zagrebačke nadbiskupije i po zagovoru blaženoga Alojzija Stepinca, svojim blagoslovom uvijek prati tvoje služenje Crkvi Božjoj, općemu dobru i svakom čovjeku kojega ti Providnost bude slala na tvoje životne putove. I, naravno, obećavamo također moliti na tu nakanu.

Prije nekoliko mjeseci pozvao sam te kao splitsko-makarskoga nadbiskupa da u lipnju predvodiš misno slavlje u povodu svetkovine Presvetoga Srca Isusova, nebeskoga zaštitnika Vrhbosanske nadbiskupije, što si vrlo rado prihvatio. I još jednom hvala ti unaprijed za dolazak u lipnju, sada ne više iz Splita nego iz Zagreba.

Srdačan pozdrav i čestitka također svima u Zagrebačkoj nadbiskupiji. S blagoslovom bilo!

Don Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski
i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata