Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka predsjednika HBK mons. Puljića za srebrni jubilej HKR-a

Zagreb (IKA)

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je generalnom tajniku HBK, vršitelju dužnosti ravnatelja Hrvatske katoličke mreže vlč. Krunoslavu Novaku čestitku u povodu proslave 25. obljetnice početka emitiranja programa Hrvatskoga katoličkog radija, koju prenosimo u cijelosti.

Poštovani Generalni Tajniče,

uz srebrni jubilej Hrvatskog katoličkog radija upućujem srdačne čestitke Vama, kao v. d. ravnatelja Hrvatske katoličke mreže (HKM) i glavnom uredniku HKM-a Siniši Kovačiću, te svim urednicima, voditeljima, novinarima, tehničarima i djelatnicima HKM-a. Budući da sam preko tri desetljeća član HBK, rado i zahvalno sjećam se samih početaka HKR-a čiji je rad blagoslovio ondašnji predsjednik HBK, sluga Božji kard. Franjo Kuharić, koji se do kraja svoga života rado odazivao pozivima na suradnju u medijima.

I dok se uz rođendan Hrvatskog katoličkog radija prisjećamo početnih koraka radijskog djelovanja od prije 25 godina, ispunjeni smo zahvalnošću što su biskupi na Drugom vatikanskom saboru, prije šezdeset godina, uočili važnost medija pa objavili među prvim dokumentima „Dekret o sredstvima društvenog priopćavanja“ (1963.). Upravu su ta „sredstva”, za koje saborski dokument veli da spadaju među „zapanjujuće izume tehnike“ (inter mirifica tecnicae artis inventa), postala dio našeg životnog okruženja, kao i mjesto pastoralnog i vjerskog djelovanja i svjedočenja.

Poželio bih da i danas ovi „zapanjujući izumi tehnike“ obogaćuju i usavršuju našu međuljudsku, obiteljsku i društvenu komunikaciju, te pomažu svima rasti u međusobnom poštovanju i ljubavi. Posebice bih poželio da HKM kao „katolička mreža“ bude i ostane u službi istine, pravednosti, dijaloga, ljubavi i mira. A njezini djelatnici neka ne zaborave da u svojim „krhkim rukama“ imaju moćno evangelizacijsko sredstvo navještaja spasenja koje nam je došlo po Isusu Kristu, jedinom Spasitelju i Otkupitelju čovjeka.

S iskrenim čestitkama za srebrni jubilej radijskog djelovanja želim i molim Gospodina neka blagoslovi i osnaži rad svih djelatnika HKM-a na dobrobit i rast Crkve, društva i Božjega Kraljevstva.

Uz pozdrav u Gospodinu,

✠ Želimir Puljić, nadbiskup zadarski
predsjednik Hrvatske biskupske konferencije