Budi dio naše mreže
Izbornik

Deveti dan XXVII. Hoda Franjevačke mladeži

Asiz (IKA)

Članovi hrvatskih područnih bratstava Franjevačke mladeži (Frama) deveti dan XXVII. Hoda Frame, 1. kolovoza, proveli su u posjećivanju i razgledavanju franjevačkih svetišta u Grecciju i Fonte Colombu.

Članovi Frame dan su započeli spremanjem, zajedničkom molitvom Časoslova i doručkom. Nakon vožnje ispunjene božićnim pjesmama, stigli su na mjesto gdje je sveti Franjo uprizorio prve žive jaslice – Greccio.

Nakon mise koju je predslavio fra Matija Marijić, članovi Frama iz Zadarsko-šibenskog i Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva u spomen na svetog Franju pripremili su kostime i odali počast noći kada se Spasitelj rodio.

Nakon razgledavanja izložbe jaslica iz cijelog svijeta i ručka, uputili su se u Fonte Colombo (Studenac Golubova) gdje je sv. Franjo imao operaciju očiju.

Ondje su imali priliku boraviti u prirodi u osami. Budući da je sv. Franjo na tom mjestu napisao Pravilo Reda, vrijeme u osami proveli su razmišljajući o načinu života opisanog u Statutu Franjevačke mladeži.

Zatim su se uputili natrag u Asiz gdje su imali slobodno vrijeme, Večernju molitvu i večeru. Ispunjeni mirom i radošću ostatak večeri proveli su u druženju i prepričavanju dnevnih doživljaja.