Budi dio naše mreže
Izbornik

Slavonski Brod: Druga tribina Skacovog projekta „Tri u jedan – Bog, ti i ja“

Slavonski Brod (IKA)

U okviru novog projekta „Tri u jedan – Bog, ti i ja“ koji su članovi Studentskog katoličkog centra (Skac) Slavonski Brod, započeli u četvrtak 17. veljače u Katehetskom centru Župe Gospe Brze Pomoći održana je u četvrtak 24. ožujka druga tribina, koja je okupila osamdesetak mladih.

Predavač je bio župni vikar Župe sv. Antuna Padovanskog i sv. Maksimilijana Kolbea u Zagrebu fra Ivan M. Lotar, OFM Conv.

Mladima je govorio o slobodi i slobodnoj volji koju je Bog dao svakome čovjeku.

Posvijestio im je da je Bogu slobodna volja svetinja, jer je čovjeka stvorio na svoju sliku. Dodao je da je Božja volja posvećenje i spasenje jer želi da se svi ljudi spase.

U drugom dijelu predavanja govorio je o razlikovanju dobra i zla, u odabiru između dva dobra, odnosno kako prepoznati što je volja Božja u vlastitom životu.

Pojasnio je da se po molitvama, po talentima primljenima od Boga može prepoznati što je Božja volja i što želi da se učini kako bi čovjek bio sretan u životu.

Potaknuo je mlade na molitvu te kroz osobna iskustva ustvrdio da se u molitvi, u osluškivanju najjasnije može prepoznati Božju volju.

Na kraju je odgovorio na nekoliko konkretnih pitanja koja su mu mladi uputili.

Tribine će se ubuduće održavati jednom mjesečno, a predavači će biti stručnjaci iz određenih područja; teolozi, psiholozi i drugi. Želja članova Skaca je njihovim vršnjacima od 16 do 35 godina približiti odnose sa samim sobom, s Bogom i s bližnjima, te im pojasniti kako te odnose popraviti, izvući iz njih ono najbolje te promišljati što o tome kaže Bog i uči kršćanstvo.