Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovna obnova za roditelje djece s mentalnim teškoćama

Đakovo (IKA)

Duhovna obnova za roditelje djece s mentalnim teškoćama koja pohađaju programe Terapijske radionice sv. Josipa u Đakovu održana je u utorak 22. studenoga u prostorima samostana Milosrdnih sestara sv. Križa.

Tema obnove bila je „ Kako postati svet?“, a voditeljica s. Paskala Križan. Tema je obrađena kroz šest točaka – „recepata“ kako postati svet. Izdvojeno je kako je potrebno spoznati da sam dijete Božje i biti zahvalan na daru života; zatim nastojati tražiti prigodu činiti dobro drugima u svojoj sredini – a da bi bili sposobni to u svakodnevici činiti, važan je sakramentalni život i praštanje. Za tjelesnu okrjepu pobrinule su se Katica Matezović i s. Marija Klara Klarić.

Nakon predavanja, diskusije i okrjepe uslijedio je popodnevni program i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Tijekom klanjanja, voditeljica je potaknula roditelje da zahvale Bogu na svim darovima koje imaju, kao i da mole snagu za daljnji život u svakodnevici.

Roditelji su istaknuli kako su im ovakvi susret potrebni te da oni svoju djecu prihvaćaju kao blagoslov od Boga, a ne križ, a ovakve obnove daju im još više snage i ljubavi za svakodnevne teškoće i boli.