Budi dio naše mreže
Izbornik

Ekskluzivno: Ovo će biti teme razgovora premijera Plenkovića sa Svetim Ocem Franjom

Zagreb (IKA)

Uoči drugog službenog posjeta predsjednika hrvatske Vlade Andreja Plenkovića Svetoj Stolici i susreta s papom Franjom, u četvrtak 6. veljače, ovog puta i u svojstvu premijera zemlje koja predsjeda Vijećem Europske unije, u Vladi RH ekskluzivno su za Informativnu katoličku agenciju najavili teme razgovora premijera Plenkovića s poglavarom Katoličke Crkve.

Uz nastavak odličnih odnosa Hrvatske i Svete Stolice, kao i suradnje i kontinuiranog dijaloga hrvatske Vlade i Katoličke Crkve, teme razgovora bit će i pitanja koja su od zajedničkog interesa hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a te globalne uloge Svetog Oca, posebice migracije, borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti, demografski izazovi u Europi te zajednički napori u borbi protiv klimatskih promjena.

Premijer Plenković će, poručuju iz Banskih dvora, s papom Franjom razgovarati i o ekumenskom i međureligijskom dijalogu, osobito nakon dva važna događaja održana u okviru hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a: Susret s predstavnicima Vijeća biskupskih konferencija Europske unije i Konferencije europskih crkava, kao i održavanje Međunarodne konferencije “Ljudsko bratstvo – temelj sigurnosti i mira u svijetu”, u organizaciji Lige muslimanskog svijeta, Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj te Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravit će u četvrtak 6. veljače u službenom posjetu Svetoj Stolici i sastati se sa Svetim Ocem Franjom i državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Pietrom Parolinom. Uz predsjednika Vlade bit će ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat te ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

Susret Pape i premijera Plenkovića bit će u 10 sati. U 11.50 sati predsjednik Vlade Plenković dat će izjavu medijima, najavila je Vladina Služba za odnose s javnošću.