Budi dio naše mreže
Izbornik

Epidemiološke mjere u svezi održavanja svećeničkog ređenja i mladih misa

Split (IKA)

U Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu u petak 26. lipnja održan je sastanak mladomisnika i njihovih odgojitelja s nadbiskupom Marinom Barišićem i provincijalom Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Markom Mršom oko organizacije ovogodišnjeg ređenja i mladih misa.


Susretu su nazočile ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije dr. Željka Karin i šefica županijske Epidemiološke službe dr. Dijana Nonković.

Imajući u vidu da se ovogodišnje ređenje i mlade mise održavaju u okolnostima opasnosti širenja koronavirusa, liječnice su dale stručne preporuke za organiziranje tih događaja. Tako će ređenje u crkvi Gospe od zdravlja u Splitu biti zatvoreno za javnost, a moći će nazočiti samo najuža rodbina ređenika tj. njihovi roditelji, braća i sestre.


Prije ulaska u crkvu svima će se mjeriti temperatura i dezinficirati ruke. U crkvi će se strogo paziti na međusobni razmak, a obavezno je i nošenje zaštitnih maski.


Svećenike koji nisu župnici ili bliža rodbina ređenika poziva se da ne dolaze na obred ređenja, već da ređenike prate molitvom. Također, izravan prijenos svečanosti ređenja bit će dostupan na Youtube kanalu Splitsko-makarske nadbiskupije. (https://www.youtube.com/watch?v=cewbB9UitBg&feature=youtu.be)


Isto tako, liječnice su dale preporuke mladomisnicima kod organiziranja njihovih mladih misa u župama iz kojih potiču. I na tim događajima će se paziti na pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.