Budi dio naše mreže
Izbornik

Franjevačkoj udruzi „Kruh svetog Ante“ darovano kombi vozilo

Zagreb (IKA)

Karitativnoj udruzi franjevaca Bosne Srebrene „Kruh svetog Ante“ u petak 30. travnja predano je kombi vozilo koje je donirao Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske.

Dostavno vozilo Mercedes Benz Sprinter voditelju udruge u Hrvatskoj fra Stipi Karajici na trajno korištenje predao je državni tajnik Gordan Hanžek, na preporuku savjetnika Srećka Bahlena i predsjednika Vijeća GČ Sesvete Stjepana Kezerića.

Tako će, zahvaljujući donaciji, višegodišnji problemi dostave i otpreme humanitarne pomoći od skladišta do korisnika udruge biti djelomično ublaženi.

Franjevci Bosne Srebrene pastoralno i karitativno angažirani u samostanskoj i župnoj zajednici u Sesvetskoj Sopnici u Zagrebu, na čelu s gvardijanom i župnikom fra Zdravkom Dadićem, prof. fra Božom Lujićem i samostanskim i župnim vikarom fra Stipom Karajicom prigodom primopredaje vozila zahvalili su državnom tajniku Hanžeku i njegovim suradnicima na vrijednom daru, kao i prepoznavanju humanitarno-karitativne djelatnosti njihove udruge u okviru projekata koje zajedno s članovima i volonterima godinama uspješno provode, kako u Hrvatskoj, tako i u Bosni i Hercegovini.

Među njima su skrb za gladne u sklopu Pučke kuhinje, skrb za djecu, prikupljanje, doprema i pružanje pomoći siromasima, potrebitima, ratnim stradalnicima, izbjeglicama, povratnicima, imigrantima, obiteljima s više djece, studentima te romskoj populaciji. Aktivnost je intenzivirana nakon pojave pandemije koronavirusne bolesti i potresa u Hrvatskoj.

Korisnici i dobročinitelji Kruha svetog Ante najčešće su osobe i štovatelji sv. Ante Padovanskog, tvrtke, članovi i obitelji u sustavu socijalne skrbi, staračka domaćinstva s minimalnim primanjima te višečlane obitelji koje imaju poteškoća u normalnom funkcioniranju života, a franjevci im nastoje svojom otvorenošću i zalaganjem, uz pomoć dobročinitelja, članova i volontera biti „Pomoć iz prve ruke“, kako glasi službeno geslo njihove udruge.