Budi dio naše mreže
Izbornik

Geslo i logo Papina apostolskog pohoda Slovačkoj

Vatikan (IKA)

Geslo apostolskog putovanja pape Franje u Slovačku, na kojem će boraviti od 12. do 15. rujna, glasi „S Marijom i Josipom na putu k Isusu“.

Tema apostolskog putovanja pape Franje u Slovačku „S Marijom i Josipom na putu k Isusu“, izabrana je, kako objašnjavaju u Svetoj Stolici, da se izrekne „molitvu da posjet pape Franje Slovačkoj uzmogne ojačati vjeru i obnoviti želju da se slijedi stope Gospodina Isusa koji ‘nije došao da bude služen, nego da služi i život svoj dade’“ (Mt 20, 28). Spominjanjem Djevice Marije želi se odati počast dubokoj marijanskoj pobožnosti slovačkih vjernika koji se „stoljećima utječu njoj u pomoć“. Papa je također želio spomenuti svetoga Josipa, kojemu je posvetio apostolsko pismo Patris corde.

Logotip je nadahnutom temom pohoda: na dnu je prikazana cesta koja simbolizira put koji vodi do križa, smještenom unutar srca, što je podsjećaj na ljubav svetog Josipa i Majke Božje, nebeske zaštitnice Slovačke, prema Isusu. Sedam zvijezda na logu odnosi se na „Sedam Žalosti“, naslov koji se pripisuje Djevici. Elementi logotipa obojeni su u bijelu, plavu i crvenu boju slovačke zastave te bijelu i žutu zastave Vatikana.