Budi dio naše mreže
Izbornik

Godišnje hodočašće u Fatimu zbog pandemije održava se virtualno

Fatima (IKA)

Biskup Leiria-Fátime kardinal António dos Santos Marto obznanio je da se godišnje hodočašće u Fatimu 2021. godine, od 14. do 22. ožujka, održava virtualnim putem zbog ograničenja u Portugalu uslijed pandemije koronavirusa, objavila je u subotu 13. ožujka Catholic News Agency (CNA), a prenosi mrežni portal Katoličkog tjednika - Nedjelja.

Kardinal António dos Santos Marto potaknuo je vjernike da umjesto stvarnoga obave hodočašće u duhu. U pastoralnoj poruci naslovljenoj Osam dana duhovnoga hodočašća u svetište Fatimu objasnio je, kako prenosi CNA, da njegova biskupa nije u mogućnosti zadržati hodočašća zbog potrebe zaštiti “zajedničko dobro ljudskoga zdravlja”.

Bolne epidemiološke mjere bolne povećavaju čežnju vjernika da budu okupljeni u svetištu

Rekao je da su epidemiološke mjere bolne te povećavaju čežnju vjernika da budu okupljeni u svetištu u zajedničkoj molitvi kao nekad.

Stoga je zatražio od vjernika da se velikodušno obvežu na ovo” izvanredno duhovno hodočašće u svetište Gospe Fatimske”, dodavši kako je pripremio djecu ove biskupije s katehezom da sudjeluju u njemu.

Kardinal dos Santos Marto obećao je da će moliti u samoći svetišta pod nogama Djevice Fatimske za okončanje “pošasti pandemije”.

Kardinal dos Santos Marto pozvao vjernike na sudjelovanje u duhovnom hodočašću između 14. i 21. ožujka

“Posljednjeg dana ići ću u Fatimsko svetište, noseći vas sve u svom srcu i tamo ću moliti za vas i za okončanje pošasti pandemije, povjeravajući nas sve zaštiti Majke Neba i našoj zaštitnici”, istaknuo je kardinal dos Santos Marto, pozvavši vjernike da sudjeluju u osam dana duhovnog hodočašća između 14. i 21. ožujka.

Također, napomenuo je da će postojati video-materijali objavljeni na društvenim mrežama biskupije Leiria-Fátima kako bi se vjernicima pomoglo u virtualnom hodočašću, objavila je u subotu 14. ožujka Catholic News Agency (CNA), a prenio mrežni portal Katoličkog tjednika – Nedjelja.