Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočašće od Valbandona do Svetvinčenta za nova zvanja

Valbandon (IKA)

Skupina hodočasnika različitih uzrasta iz nekoliko župa južne Istre, u subotu 29. travnja 2023., krenula je iz Valbandona prema Svetvinčentu, s nakanom za nova svećenička i redovnička zvanja, uoči Nedjelje Dobrog Pastira, 60. Svjetskog dana molitve za zvanja.

Simbolično, hodočasnici su ujutro krenuli iz crkvice bl. Miroslava Bulešića, a cilj im je župna crkva u Svetvinčentu, blaženikovoj rodnoj župi, u kojoj se čuvaju njegovi zemni ostatci. Ondje će navečer sudjelovati u svečanoj misi i bdjenju uoči Nedjelje Dobrog Pastira, u organizaciji Vijeća za duhovna zvanja, ministrante i pastoral mladih Porečke i Pulske biskupije.

Hodočasnike je blagoslovio vicepostulator kauze za kanonizaciju bl. Miroslava Bulešića preč. Ilija Jakovljević, ujedno kapelan Kapelanije za Policijsku upravu istarsku, koja nosi ime bl. Miroslava Bulešića.

Putem će im se pridružiti i hodočasnici iz drugih istarskih mjesta. Prema najavi, veća skupina priključit će im se u Vodnjanu.

Staza je duga oko 23 kilometra, a putem će stati i u selu Čabrunići, rodnom selu bl. Miroslava Bulešića, gdje će se pomoliti ispred njemu posvećene kapele, na glavnom mjesnom trgu, nadomak njegove rodne kuće.

Među hodočasnicima je i Nenad Sabadi, koji često sudjeluje na brojnim pješačkim hodočašćima. Prošle godine je njegova nakana za hodočašće uoči Nedjelje Dobrog Pastira, osim za nova zvanja, bila da Porečka i Pulska biskupija dobije novog biskupa ordinarija, pa je ove godine njegova nakana zahvala za tu primljenu milost.