Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočasnici pješaci iz različitih dijelova Požeške biskupije krenuli u Voćin

Požega (IKA)

U jutarnjim satima 20. kolovoza pješaci iz Davora, Nove Kapele i drugih dijelova Posavine krenuli su na hodočasnički put u Voćin na slavlje 25. obljetnice Požeške biskupije.

Oko podneva stigli su u Požegu, gdje su se odmorili i okrijepili, a potom se u 14 sati okupili u crkvi Sv. Lovre, zaštitnika Požeške biskupije, gdje su im se pridružili pješaci iz požeškog kraja, među njima i skupina mladih te učenika Katoličke gimnazije.

Hodočasnike je pozdravio i blagoslovio rektor crkve Sv. Lovre Marijan Pavelić. Potaknuo ih je da tijekom svoga hodočasničkog hoda pronađu vremena za produbljivanje vlastitog odnosa s Bogom bez kojega bi dugo pješačenje moglo ostati prazno.

Ispraćena zvonima crkve Sv. Lovre, procesija hodočasnika predvođena rektorom Pavelićem krenula je prema Stražemanu gdje će stići u kasnim popodnevnim satima. U stražemanskoj župnoj crkvi pješaci će se pridružiti klanjanju Presvetom Oltarskom Sakramentu na dan župnog godišnjeg klanjanja. Potom će se smjestiti u obiteljima kod kojih će prenoćiti.

Sutradan, 21. kolovoza, u 5 sati ujutro pješacima prethodnoga dana pridružit će se brojni drugi hodočasnici pješaci iz požeškog kraja te će zajedno nastaviti put prema Voćinu. Po dolasku u Voćin u popodnevnim satima, u svečanoj procesiji ući će u Svetište te pjesmom i molitvom pozdraviti Gospu Voćinsku.

Hodočasnici pješaci  u Voćin krenuli su i iz daruvarskog, novljanskog, virovitičkog, našičkog i drugih dijelova Požeške biskupije. Središnje slavlje 25. obljetnice Požeške biskupije tijekom kojega će voćinska crkva biti uzdignuta na dostojanstvo Manje bazilike, s početkom u 18.30 sati, na otvorenom svetišnom prostoru predvodit će apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua u zajedništvu s dvadesetak biskupa.