Budi dio naše mreže
Izbornik

Hrvatski Caritas poziva dobročinitelje neka i dalje pomažu stradalima od potresa

Zagreb (IKA)

Za stradale u potresu koji je 22. ožujka ove godine pogodio Zagreb i okolicu Hrvatski Caritas ukupno je prikupio 588.722,08 kn novčanih donacija vjernika i građana iz Hrvatske te naših iseljenika diljem svijeta, javlja u četvrtak 20. kolovoza Hrvatski Caritas, čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

U suradnji sa Zagrebačkim nadbiskupijskim Caritasom pomogli smo 54 obitelji putem akcije „Pomozimo stradalima od potresa u Zagrebu i okolici”. Kako je istekao zakonski rok za trajanje akcije te se za realizirane oblike pomoći u građevinskom materijalu, sanitarijama i bijeloj tehnici prikuplja izvještajna dokumentacija – a potrebe za obnovom kuća i stanova brojnih obitelji kojima nismo mogli pomoći kroz akciju postoje i dalje – sve dobročinitelje, koji ubuduće žele pomagati stradalima od potresa u Zagrebu i Krapinsko-zagorskoj županiji, pozivamo da se uključe u redoviti program stambenog zbrinjavanja putem on-line uplata na www.caritas.hr uz naznaku „za stradale od potresa 2020.“ (upisati u rubriku „bilješke“).

Kroz program stambenog zbrinjavanja, u suradnji s nad/biskupijskim Caritasima, diljem Hrvatske, prema mogućnostima i raspoloživim prikupljenim donacijama, pomažu se obitelji koje se zbog nenadanih okolnosti poput požara, poplava, dotrajalih instalacija ili teških socijalno- ekonomskih uvjeta bore sa lošim stambenim uvjetima.

„U ovim izazovnim vremenima pokažimo zajedništvo i razumijevanje, u spremnosti na djelotvornu suradnju, kako se nitko ne bi osjećao uskraćenim za bliskost i solidarnost“, poziva ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina zahvaljujući svima koji pomažu djelovanje Caritasa.