Budi dio naše mreže
Izbornik

Imenovan novi Odbor Kursilja Varaždinske biskupije

Varaždin (IKA)

Sastanak Kursilja Varaždinske biskupije održan je u srijedu 1. ožujka u Župi sv. Nikole u Varaždinu. Prisutan je bio i varaždinski biskup Bože Radoš, koji je tom prilikom potvrdio izmjenu Statuta i imenovao odgovorne osobe u novom Odboru Kursilja.

Nakon blagoslova i uvodne riječi vlč. Stjepana Najmana, mons. Radoš potpisao je novi statut Kursilja, kojeg je odobrila Hrvatska biskupska konferencija. Pritom je naglasio kako je smisao Kursilja da evanđelje povezuje sve kršćane kroz nagovore svećenika i svjedočanstva vjernika laika. Zahvalio je svim dosadašnjim suradnicima Kursilja Varaždinske biskupije i, na mandat od tri godine, imenovao nove članove Odbora: vlč. Petar Mlakar − ravnatelj i duhovnik, Dražen Krtanjek − rektor, Ivana Cahun − tajnica, Nikolina Mlakar − rizničarka, te članovi Zdravko Kutnjak, Silvija Čavlek, Ana Bunić i Petra Hudoletnjak.

Dosadašnji tajnik Branko Galinec novom vodstvu je uručio svu arhivsku dokumentaciju dosadašnjeg rada i služenja zajednici Kursiljo. Telefonskim putem svim okupljenima obratio se i osnivač Kursiljo zajednice u Hrvatskoj vlč. Andrija Vrane. Čestitao je novom Odboru na imenovanju, zauzetosti i spremnosti svakog suradnika da kršćani u svojoj Crkvi, kroz svjedočanstva laika i njihov rad u Kursilju, dožive živog Isusa. Također je zahvalio biskupu Radošu što je potvrdio novi Odbor na čelu s vlč. Mlakarom.

Rektor Krtanjek ukratko je predstavio sve članove novog Odbora i svima poželio plodonosan rad.

Na kraju se okupljenima obratio i novoimenovani ravnatelj i duhovnik vlč. Mlakar te naglasio kako će se i dalje nastaviti međusobna suradnja svih dosadašnjih  članova Odbora s novim članovima razmjenjujući dugogodišnje iskustvo za dobrobit rada Kursiljo zajednice.