Budi dio naše mreže
Izbornik

Jedan član zajednice u Župi Presvetog Srca Isusova zaražen koronavirusom

Zagreb (IKA)

Župa Presvetog Srca Isusova (Palmotićeva 31, Zagreb) na svojim internetskim stranicama (www.zupa-presvetog-srca-isusova.hr) u petak 4. rujna objavila je priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

Važna obavijest!

Za jednog člana naše zajednice utvrđeno je da je pozitivan na koronavirus COVID-19 zbog čega je cijeloj zajednici određena mjere samoizolacije.

Ako netko od vjernika osjeća simptome neka se javi svome liječniku. U četvrtak 3. rujna su djelatnici Nastavnog zavoda “Dr. Andrija Štampar” po nalogu epidemiologa dezinficirali sadašnju dvoranu-crkvu i sve ostale prostorije u prizemlju. Time su ispunjeni uvjeti da se mogu slaviti mise, ali smo za tu svrhu dužni angažirati naše patre iz kuća na Jordanovcu i Fratrovcu koje ne pogađa mjera samoizolacije.

Zbog ograničenih mogućnosti neće biti sakramenta ispovijedi tijekom sljedeća dva tjedna (do 17. rujna).

U subotu 5. rujna mise s narodom su u 7, 12 i 19 sati. Ostale misne nakane predviđene za taj dan odslužit će patri u kapelicama. Za nedjelju i sljedeći tjedan će raspored slijediti.

***

Krizma neće biti u našoj crkvi/dvorani

Krizma će se podijeliti u nedjelju, 6. rujna, u župnoj crkvi na Jordanovcu za vrijeme mise u 9.30.

Ispovijed za krizmanike je u subotu u 9 sati, također u župnoj crkvi na Jordanovcu. Nakon ispovijedi je zaduživanje haljina. Kumovi i roditelji krizmanika neka se ispovijede prije krizme kad i gdje god žele.U crkvi svi trebaju imati maske.

Oko jordanovačke crkve je veliko parkiralište tako da svi mogu doći automobilima. Pripremu za ispovijed će voditi jordanovački župnik, kao i sve ostalo vezano uz krizmu. Krizmatelj je mons. Zlatko Koren.

Molim za razumijevanje zbog nastalih promjena kao i ispriku što osobno ne mogu nazočiti.

p. Ivan Matić, župnik