Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Bozanić uputio pismo velikom nadbiskupu kijevsko-haličkom Ševčuku

Zagreb (IKA)

Pismo zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića koje je 26. veljače uputio velikom nadbiskupu kijevsko-haličkom Sviatoslavu Ševčuku, izrazivši blizinu i solidarnost Zagrebačke nadbiskupije s Crkvama u Ukrajini u ovim teškim vremenima, prenosimo u cijelosti.

“Vaša Svetosti, uzdrmale su nas strašne vijesti o ratu koje nam ovih dana pristižu iz Ukrajine. Uime Zagrebačke nadbiskupije izražavam blizinu i solidarnost Crkvama u Ukrajini. Duboko razumijemo kroz što trenutačno prolazi ukrajinski narod, jer nam nije daleko drama ratne agresije koju smo doživjeli 90-ih godina prošloga stoljeća.

Svetosti, u zajedništvu sa Svetim Ocem i s cijelom Crkvom uzdižemo svoje molitve i prošnje Bogu za dar mira. Postove i molitve prikazujemo Bogu za sve koji pate, za one koji su u strahu, za bolesne, za one koji su morali napustiti svoje domove i svoje voljene te za one koji se moraju boriti. Molimo da budu pronađeni putovi dijaloga, pregovora i mira. Ukrajinskomu narodu nastojimo pomoći putem Caritasa i, koliko će god to biti moguće, spremni smo primiti ljude koji su morali pobjeći iz svoje domovine tražeći utočište negdje drugdje.

U molitvenome zajedništvu, s nadom u Krista, koji je Gospodar života i naš Mir, izražavam osjećaje iskrenoga zajedništva s Vašom Svetosti.

Odan Vam u Gospodinu, kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup”

(Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije)