Budi dio naše mreže
Izbornik

Lapad: Biskup Glasnović s roditeljima i djecom na događaju „Uz obitelj do zdravlja“

Dubrovnik (IKA)

Na sportskim terenima Župe sv. Mihajla u Dubrovniku roditelji i djeca zaigrali su nogomet i košarku u utorak 26. rujna 2023. u okviru projekta „Uz obitelj do zdravlja“ koji organizira Udruga „Poseban prijatelj“ u suradnji sa Župom sv. Mihajla u Lapadu, uz potporu Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika.

Uz majke, očeve i djecu, događaju su prisustvovali dubrovački biskup Roko Glasnović, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić i njegov zamjenik Miho Katičić te domaćini – predsjednica Udruge „Poseban prijatelj“ Dženita Lazarević i župnik don Robert Ćibarić.

Na samom početku župnik Ćibarić iskazao je radost što su se obitelji okupile u velikom broju i što je projekt podržao biskup Glasnović. Posebno je zahvalio predsjedniku Košarkaškog kluba Boži Koprivici i Udruzi „Tate su tate“, koji su također podržali projekt.

Obrativši se prisutnima, biskup Glasnović je poručio da je radost govoriti o obitelji. „U njoj živimo, tu se rađamo, usvajamo vrijednosti, radujemo se. Uz obitelj je neraskidivo vezano i zdravlje – želimo da smo svi zdravi u onome što činimo, radimo, učimo. Uistinu je velika radost biti ovdje i vidjeti djecu s mamama i tata, biti zajedno kroz sport, igre i druženje, usvajati vrijednosti i živjeti zdravo.“

Predsjednica udruge „Poseban prijatelj“ Dženita Lazarević istaknula je važnost druženja roditelja s djecom i pronalaženja zajedničkog vremena za igru s djecom, a cilj samog projekta „Uz obitelj do zdravlja“ jest ojačati roditeljske kompetencije, potaknuti zdrav razvoj mladih, povećati povjerenje u lokalnu zajednicu i prije svega povezati roditelje i djecu kroz zajedničke aktivnosti, a istodobno roditeljima pružiti dodatne informacije o štetnosti preranog početka konzumacije sredstava ovisnosti, prije svega alkohola i njegov pogubni utjecaj na dječji rast i razvoj.

Nakon druženja i igre roditelja i djece, u crkvi je počela trodnevnica sv. Mihajlu koju predvodi superior isusovačke rezidencije u Dubrovniku o. Mirko Nikolić.