Budi dio naše mreže
Izbornik

Marija Bistrica: Duhovna obnova za Caritasove djelatnike i volontere

Marija Bistrica (IKA)

U Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici u subotu 5. ožujka održana je duhovna obnova za zaposlenike Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i volnotere župnih Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Korizmenu duhovnu obnovu za oko 180 osoba vodio je rektor Svetišta preč. mr. Domagoj Matošević.

Sudionicima je najprije održao duhovni nagovor, a zatim je predslavio misu u bazilici. Prije slavlja mise, sudionici su imali priliku pristupiti sakramentu ispovijedi.

Preč. Matošević je rastumačio događaj iz Evanđelja, susret Isusa s gubavcem preko kojega Bog želi ljudsko srce obasjati istinom o sebi, a ta je istina da on nikoga ne kamenuje, da je on Bog koji suosjeća s ljudskom patnjom. To suosjećanje s ljudima trebalo bi biti i pokretač karitativnog rada volontera, uz ono svakodnevno molitveno predanje u Božju volju.

Po završetku duhovnog nagovora, ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar zahvalila je preč. Matoševiću u ime Caritasa i svih sudionika obnove na toplom gostoprimstvu i duhovnoj podršci. Također je srdačno pozdravila sve volontere župnih Caritasa i pozvala ih da podrže predstojeće aktivnosti nadbiskupijskog Caritasa za pomoć stradalima u ratu u Ukrajini.

Voditelj Službe za župne Caritase CZN-a Davor Zeko zahvalio je volonterima župnih Caritasa na dobrom odazivu te ih je podsjetio na aktualni Natječaj za projekte župnih Caritasa i na mogućnost nabave korizmenih kutijica i maslinovih grančica preko nadbiskupijskog Caritasa.

Jednodnevno korizmeno hodočašće, nakon zajedničkog objeda, završeno je pobožnošću križnoga puta na bistričkoj Kalvariji.