Budi dio naše mreže
Izbornik

Mjesečna rekolekcija svećenika u pastoralu u Banjolučkoj biskupiji

Banja Luka (IKA)

U prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci održana je u srijedu 15. ožujka prva ovogodišnja rekolekcija svećenika i redovnika koji su aktivni u pastoralu u Banjolučkoj biskupiji, izvijestio je TABB.

Susret je počeo euharistijskim klanjanjem u katedrali koje je predvodio mons. dr. Karlo Višaticki, nakon kojega je bila prilika za ispovijed. Poslije kratke pauze, u dvorani ordinarijata banjolučki biskup Franjo Komarica održao je predavanje o temi „Pastoral bolesnika“. Tri su važne točke, koje je biskup naglasio: pitanja vezana uz opći pastoral, odgoj župnih suradnika za ovu vrstu suradnje i pastorala te Caritas kao praktični način ove vrste pastorala.

Nakon predavanja neki su od nazočnih svećenika iznijeli svoja iskustva iz toga područja pastoralnog rada na svojim župama. Na susretu je bilo tridesetak svećenika i pomoćni biskup Marko Semren. Susret je završio zajedničkim ručkom i druženjem, a slijedeći susret svećenika najavljen je za Veliku srijedu, 5. travnja, kada je u Banjolučkoj biskupiji uobičajena misa posvete ulja, izvijestio je TABB.