Budi dio naše mreže
Izbornik

Mladi iz Njemačke na putu prema Bjelovaru molili na Stepinčevom grobu

Zagreb (IKA)

Mladi iz Hrvatske katoličke zajednice bl. Jakova Zadranina iz Göppingena i Hrvatske katoličke zajednice sv. Leopolda Bogdana Mandića iz Geislingena sa svojim župnikom fra Ivicom Jurišićem te mladi iz Hrvatske katoličke misije Karlsruhe pod vodstvom pastoralnog suradnika Darka Rupčića na putu prema Bjelovaru na Susret hrvatske katoličke mladeži u petak 16. rujna pohodili su zagrebačku katedralu.

Pedesetak mladih pred zagrebačkom prvostolnicom dočekao je rektor katedrale mons. Zlatko Koren, koji im je omogućio posjet u potresu ranjenoj katedrali.

Na grobu bl. Alojzija Stepinca kratku molitvu je predvodio fra Ivica Jurišić. U bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca, mons. Koren mladima je ukratko predstavio povijest katedrale, s naglaskom na značaj koji ima za vjernike grada Zagreba, i uopće za vjernike Hrvate.

Nekima je posebno drago bilo vidjeti u prostoru koji je minimalistički uređen s dijelom inventara katedrale, sliku sv. Leopolda Bogdana Mandića koja je također prenesena iz katedrale.

Na kraju susreta u bogoslužnom prostoru, mladi su otpjevali pjesmu „Kriste u Tvoje ime“.