Budi dio naše mreže
Izbornik

Mladi volonteri iz Njemačke u Pučkoj kuhinji na Svetom Duhu

Zagreb (IKA)

Predvođeni svojim duhovnikom vlč. Ludwigom Westermeierom, mladi volonteri iz njemačke karitativne akcije „Junge Leute helfen” (Mladi pomažu) boravili su u petak 26. kolovoza na zagrebačkom Svetom Duhu u Pučkoj kuhinji.

Volontere je dočekao ravnatelj Pučke kuhinje i Doma sv. Antuna fra Vladimir Vidović. Mladi su stigli kako bi volontirali u redovitoj podjeli obroka korisnicima kuhinje. Prije same podjele, domaćin fra Vladimir poveo ih je u obilazak prostora Pučke kuhinje i ispričao im kratku povijest i nastanak.

Mladi su se potom uputili sa svojim duhovnikom do ulaza u Pučku kuhinju, gdje su sudjelovali u redovitoj dnevnoj podjeli obroka.

Vlč. Ludwig rekao je da ta volonterska akcija „Junge Leute helfen” ima svoje sjedište u njemačkoj pokrajini Bavarskoj. Naglasio je kako akcija ove godine proslavlja 30. obljetnicu osnutka te da je vrlo brojna.

Jedan od volontera bio je dvadesetdvogodišnji Georg. Rekao je da mu je jako lijepo u Zagrebu i da mu je to drugi put da se nalazi u Hrvatskoj. Volontiranje voli i kaže da koristi svaku priliku da pomogne onima koji su u potrebi, a osobito sada u vremenu općih poskupljenja, zbog kojih sve više ljudi živi na rubu siromaštva.