Budi dio naše mreže
Izbornik

Molitelji Molitvenoga vijenca Kraljice obitelji hodočastili u Krašić

Krašić (IKA)

Molitelji Molitvenoga vijenca Kraljice obitelji (MVKO) su na blagdan Blažene Djevice Marije od Krunice, u subotu 7. listopada 2023., hodočastili u Krašić, u povodu 25. obljetnice beatifikacije kardinala Alojzija Stepinca i Dana Hrvatskoga sabora.

Misu u župnoj crkvi Presvetog Trojstva predslavio je kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog mons. Zvonimir Sekelj. Propovijed je izrekao kanonik i rektor zagrebačke katedrale mons. Zlatko Koren.

Spomendan Gospe od Krunice „nas poziva da rado molimo krunicu“, naglasio je mons. Koren. Osvrnuvši se na naviještena čitanja (Dj 1, 12 – 14; Lk 1, 46 – 55; Lk 1, 26 – 38), rekao je da Djela apostolska ističu zajedništvo: „svi oni bijahu jednodušno postojani u molitvi s … Marijom, Majkom Isusovom“, te primijetio da Evanđelje donosi anđelov pozdrav koji je početak krunice: „Zdravo, milosti puna! Gospodin s tobom!“

Podsjetivši okupljene na povod hodočašća, propovjednik je istaknuo da Hrvatske ne bi bilo bez bl. Alojzija Stepinca i ostalih velikana, kao i presudnih događaja iz hrvatske povijesti, te bez hrvatskih obitelji u kojima je očuvana vjera.

„Danas Hrvatske ne bi bilo bez krunice oko vrata naših branitelja i krunice u rukama tolikih molitelja“, zaključio je.

Na kraju je poručio da u Hrvatskoj nije sve dobro, ali također nije ni sve nevaljalo. „Danas u Hrvatskoj imamo jedno bolesno i opasno natjecanje u kojemu se pronalazi samo ono što je negativno i samo se o tome priča“, upozorio je mons. Koren. istaknuvši da ipak u ljudima i oko njih ima mnogo toga dobroga.

Hodočasnike je pozvao da se ne natječu u traženju crnoga, nego u onomu što je kardinal Stepinac stavio pred njih: „U ljubavi prema hrvatskom narodu ne dam se ni od koga natkriliti.“