Budi dio naše mreže
Izbornik

Molitva za Papu u povodu 50. obljetnice svećeničkog ređenja

Rim (IKA)

Papa Franjo proslavit će u petak 13. prosinca 50. obljetnicu svećeničkog ređenja. Toga će se jubileja na misama ove nedjelje spomenuti sve župe Rimske biskupije. 

„Za papu Franju, koji 13. prosinca slavi 50. obljetnicu svećeničkoga ređenja. Neka ga Gospodin, koji ga je pozvao za rimskoga biskupa i upravitelja svetih otajstava, vodi i podržava milošću svoga Duha te mu daruje utjehu koja proizlazi iz molitve cijele Crkve“, tekst je molitve vjernika koja će se čitati na misama, izvijestio je Vatican News.

„Zahvaljujemo Gospodinu za 50 godina svećeničke službe“ poručio je Papin vikar za grad Rim kardinal Angelo De Donatis te istaknuo da je od tih pola stoljeća Sveti Otac 27 godina proveo kao biskup. U pismu koje je posvetio toj obljetnici kardinal je, među ostalim, podsjetio na dan 13. ožujka 2013. godine, kada je, predstavljajući se svijetu, Papa prvi put zatražio da se za njega moli.

Sjećamo se te iznenadne tišine, dok je, gledajući naš grad, naklonio glavu kako bi primio blagoslov Neba po zagovoru Božjega naroda. „Molim vas, ne zaboravite moliti za mene!“ završne su riječi koje Papa izgovori s prozora svake nedjelje tijekom Angelusa, pri svakom susretu, u svakom trenutku. Tako se cijela rimska biskupijska zajednica skuplja oko svoga biskupa i moli za njega, zaključio je kardinal De Donatis.

Papu Franju je za svećenika Družbe Isusove 13. prosinca 1969. godine u Argentini zaredio nadbiskup Córdobe Ramón José Castellano.