Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Kutleša i premijer Plenković obišli zagrebačku katedralu

Zagreb (IKA)

Zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša u četvrtak 6. lipnja primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, potpredsjednika Vlade i ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branka Bačića te ministricu kulture i medija Ninu Obuljen Koržinek. Tom prilikom posjetili su gradilište zagrebačke katedrale koja je 2020. teško oštećena u potresima.

O dosadašnjem radu na katedrali i trenutnoj situaciji uputili su ih rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić, prof. dr. sc. Damir Lazarević i prof. dr. sc. Hrvoje Turkulin.

Zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša zahvalio je premijeru, Vladi, ministrici i ministarstvu graditeljstva na svemu što su učinili za katedralu, ali i svim stručnjacima koji „ovdje rade i ulažu svoje znanje u jedan od najvažnijih i najtežih projekata po pitanju obnove u cijeloj Europi“.

Nadbiskup je istaknuo kako se nada da će katedrala biti obnovljena u periodu od pet do deset godina te da će obnova unutrašnjosti biti daleko prije gotova. Nadodao je da je najbitnije da vjernici i oni koji posjećuju katedralu budu sigurni i da osjećaju sakralnost prostora katedrale.

Na kraju posjeta premijer Plenković, ministar Bačić i ministrica Obuljen Koržinek obišli su tornjeve zagrebačke katedrale.

Foto: TUZN//Nadbiskup Kutleša i premijer Plenković obišli zagrebački katedralu

Foto: TUZN//Nadbiskup Kutleša i premijer Plenković obišli zagrebački katedralu