Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Kutleša posjetio Glas Koncila

Zagreb (IKA)

Zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša posjetio je u četvrtak, 11. siječnja 2024. Glas Koncila na zagrebačkom Kaptolu te se susreo s djelatnicima i obišao sve odjele nakladničke kuće, izvijestio je Glas Koncila.

Okupljene je nadbiskup ohrabrio da ustraju u svojem djelovanju u izvještavanju o događanjima u Crkvi u Hrvatskoj i svijetu. Podupro je katolički tjednik u njegovim nastojanjima traganja za istinom i izrazio blizinu Zagrebačke nadbiskupije s radom Glasa Koncila.

Djelatnike je ohrabrio da nastave pratiti znakove vremena i da prilagođuju potrebama današnjice poruke koje u svojim člancima i drugim radovima prenose. U tom je kontekstu nadbiskup rekao da je upravo u današnje doba možda i zahtjevnije donositi istinu nego u nekim ranijim razdobljima.

Nadbiskup Kutleša upoznao se i s uredništvom Maloga koncila, s izdavačkom djelatnošću Glasa Koncila te se susreo se s djelatnicima u odjelima grafičke priprave, prodaje, računovodstva, s novinarima…

Glavni urednik Glasa Koncila i vršitelj dužnosti direktora Branimir Stanić, uz 60. obljetnicu utemeljenja lista nadbiskupu Kutleši predstavio je povijesni hod ustanove te izložio neke buduće planove. U spomen na prvi pohod Glasu Koncila poklonio mu je medalju s likom kardinala Kuharića te nekoliko novijih izdanja iz naklade Glasa Koncila.