Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Kutleša susreo se s đakonima uoči prezbiterskog ređenja

Zagreb (IKA/TU)

Zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša susreo se u utorak 18. lipnja s đakonima Zagrebačke nadbiskupije, koje će u subotu 22. lipnja zarediti za svećenike.

Nadbiskup je đakonima poručio da im želi dozvati u svijest tri ključne točke koje će im pomoći da budu hrabri i ustrajni svećenici u današnjem svijetu, po uzoru na blaženog Alojzija Stepinca i slugu Božjeg kardinala Franju Kuharića.

Istaknuo je vjernost Kristu i Evanđelju, službu narodu Božjem te hrabrost i ustrajnost u službi. Kazao je đakonima da podržavaju jedni druge kao subraća u svećeništvu. „Molite zajedno, dijelite svoja iskustva i budite si uzajamna potpora. Bratstvo među svećenicima izvor je snage i ohrabrenja, osobito u teškim vremenima. Povezanost i solidarnost unutar svećeničkog reda omogućit će vam da lakše nosite teret izazova i iskušenja koje donosi vaša služba. Molitva i zajedništvo sa subraćom pomoći će vam da ostanete jaki i postojani u vašem poslanju“, naglasio je.

U subotu 22. lipnja u župnoj crkvi sv. Ivana XXIII., pape, u zagrebačkoj Dubravi mons. Kutleša zaredit će osmoricu đakona Zagrebačke nadbiskupije za svećenike: Krešimira Bušića iz Župe Hrvatskih mučenika, Mississauga, Kanada; Krešimira Cervelina iz Župe sv. Ivana XXIII., pape, Zagreb-Dubrava; Vedrana Jakića iz Župe Presvetoga Trojstva, Moravče; Filipa Pranjića iz Župe Dobroga Pastira, Brestje; Ivana Pugara iz Župe sv. Josipa, Zagreb-Trešnjevka; Marija Šarića iz Hrvatske katoličke misije, Basel, Švicarska; Marka Šimundića iz Župe Svetoga Duha, Lovreć i Antonija Štengla iz Župe sv. Anastazije, Samobor.