Budi dio naše mreže
Izbornik

Nakon godinu dana slavljena misa u dvorištu Doma za starije i nemoćne osobe u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

U predvečerje Druge vazmene nedjelje i Nedjelje Božjega milosrđa u subotu 10. travnja, nakon više od godinu dana stanke zbog epidemije koronavirusa i propisanih epidemioloških mjera, slavljena je ponovno misa – sada u dvorištu - Doma za starije i nemoćne osobe u Slavonskom Brodu, na području župe Gospe Brze Pomoći.

Uz pridržavanje propisanih mjera na misi je bilo 60-ak korisnika doma i nekoliko djelatnika. Misi, koju je predvodio domaći župnik Ivan Lenić, uz asistenciju đakona Marka Obradovića, prethodila je pobožnost Milosrđu Božjem, omiljena među vjernicima i ove Ustanove u kojoj se nalazi kapela Sv. Ivana Pavla II., prva njemu posvećena nakon beatifikacije na području Đakovačko-osječke nadbiskupije. Pobožnost su animirali i na misi pjevali pjevači domaće župe predvođeni s. Cecilijom Kolarić, uršulinkom.

Aktualizirajući nedjeljni evanđeoski tekst, u homiliji je župnik Lenić potaknuo nazočne da se – uslijed svih svojih nesigurnosti i strahova – otvore daru mira Krista Uskrsloga, koji nam daruje u svakoj euharistiji, te vjerujući u njegovo suputništvo i blizinu strpljivo žive svoje dane i podnose kušnje. Spomenuo se napose pokojnih korisnika Doma kroz minulo razdoblje, koji su bili redoviti na misama i pobožnostima, te angažirani u kapeli Doma. Na kraju je zahvalio upravi Doma, koja je dala suglasnost za slavlje mise, te su pojedini djelatnici pripremili sve potrebno za nju.

Pred samu svetkovinu Uskrsa u prostorima pored ustanove Doma upriličena je ispovijed za pokretne i teže pokretne korisnike koji su željeli, kao i djelatnike.