Budi dio naše mreže
Izbornik

Napadnuta časna sestra Vedrana Ljubić, misionarka u Ugandi

Sorota (IKA)

U Soroti (400 km od Kampale) u Ugandi sinoć, 23. prosinca napadnuta je misionarka s. Vedrana Ljubić, članica Družbe Kćeri Božje ljubavi, izvijestili su iz ureda Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj i pozvali na molitvu za njezin što brži i uspješniji oporavak.

S. Vedrana u Ugandi djeluje već 23 godine i trenutačno je u Soroti, vrlo siromašnom, sjevernom djelu Ugande, gdje priprema za djelovanje novu misijsku postaju. Provalnik je sinoć došao i od s. Vedrane tražio novac koji je ona odbila dati i počela vikati nakon čega ju je udario mačetom dvaput po glavi i dvaput po ramenu. Sa sestrom je u kući bila samo jedna sestra juniorka koja je tada bila u kupaonici. Čuvar koji je inače s njima dobio je slobodno za Božić da može biti s obitelji. S. Vedrana je prebačena u bolnicu na liječenje.

„Molimo za što brži i uspješniji oporavak s. Vedrane kao i za sve naše misionare i misionarke koji svakodnevno žive u opasnim i nesigurnim okolnostima kako bi navijestili Božju ljubav prema svakom čovjeku. Molimo da Novorođeni donese mir u sva ljudska srca i svima podari sigurnost koju samo on daje“, poziva Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela.