Budi dio naše mreže
Izbornik

Nastavljena devetnica Djetetu Isusu u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

Devetnica Djetetu Isusu, koju su 25. ožujka – na svetkovinu Navještenja Gospodinova započele sestre Služavke Maloga Isusa, a kojom nastavljaju molitvu za proglašenje blaženim i svetim svoga utemeljitelja sluge Božjega Josipa Stadlera, prvog vrhbosanskog nadbiskupa u godini jubileja njegove 180. obljetnice rođenja i krštenja, nastavljena je u utorak, 25. travnja u Slavonskom Brodu.

Misno slavlje u kapelici Djeteta Isusa u Stadlerovoj spomen kući u kojoj djeluju sestre Služavke Maloga Isusa predvodio je župnik Krunoslav Karas.

Kako je Crkva toga dana slavila blagdan sv. Marka Evanđelista vlč. Karas podsjetio je kako je sv. Marko svojim Evanđeljem donio ljudima Isusa te kako su vjernici pozvani govoriti o Isusu i svjedočiti njegovu Radosnu vijest u svome životu.

Djecu je potaknuo da slušaju što im njihovi roditelji i vjeroučitelji pričaju o Isusu kako bi i sami kada odrastu životom svjedočili za Isusa.

Na misi su sudjelovala djeca – članovi dječjeg zbora Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije predvođena voditeljicama s. Pavkom Dujmović i Josipom Biondić. Župnik je na kraju mise blagoslovio nazočnu djecu.

Nakon molitve za Stadlerovo proglašenje blaženim te pobožnošću Djetetu Isusu kućna poglavarica Služavki Maloga Isusa s. Pavka Dujmović, pozvala je vjernike da se pridruže u molitvi za Stadlerovo proglašenje blaženim i svetim. Na tu nakanu će se moliti na misnim slavljima tijekom devet mjeseci svakoga 25. dana u mjesecu. Mise će u kapelici Djeteta Isusa u Stadlerovoj spomen kući sestara Služavki Maloga Isusa u Brodskom Vinogorju predvoditi župnik Krunoslav Karas.

Zajedničko druženje nastavljeno je u Stadlerovoj spomen kući uz okrjepu koju su pripremile sestre Služavke Maloga Isusa.