Budi dio naše mreže
Izbornik

Novčana pomoć dubrovačke Crkve stradalnicima u potresu na Banovini

Sisak (IKA)

U akciji Caritasa Dubrovačke biskupije za pomoć u potresu stradaloj Banovini prikupljen je iznos od 400 tisuća kuna, a predsjednica Caritasa Sanja Šanje i zamjenica Marija Đurović bile su prošloga tjedna u radnom posjetu Banovini.

Caritas Dubrovačke biskupije akciju je pokrenuo odmah nakon potresa krajem 2020., potičući tada na prikupljanje novčane pomoći za stradalnike. Ponuđena je bila mogućnost uplate donacija na posebni račun Caritasa Dubrovačke biskupije, a na poticaj apostolskog upravitelja Dubrovačke biskupije Mate Uzinića određeno je da sav milodar prikupljen na nedjeljnim misama u nedjelju 3. siječnja bude namijenjen upravo za tu nakanu te da župnici omoguće u svojim župnim crkvama prikupljanje donacija i izvan misnog slavlja tijekom mjeseca siječnja.

Milodarima vjernika prikupljenim na misama i u posebnim kutijama u crkvama diljem Dubrovačke biskupije prikupljeno je 297 234 kuna, na račun Caritasa Dubrovačke biskupije uplaćena je 51 190 kuna, a ostatak iznosa darovao je Ordinarijat Dubrovačke biskupije. Sav prikupljeni novac uplaćen je Caritasu Sisačke biskupije.

Ravnateljica Caritasa Dubrovačke biskupije Sanja Šanje i zamjenica Marija Đurović bile su prošlog tjedna u radnom posjetu Banovini da bi se upoznale s trenutnom situacijom u tom kraju i vidjele koje su sve potrebe stanovništva.

U Petrinjskoj vojarni susrele su se s vojnim kapelanom don Brankom Čageljom, svećenikom iz Dubrovnika, posjetile su prostorije Caritasa Sisačke biskupije gdje su se susrele s ravnateljicom Kristinom Radić i djelatnicima biskupijskog Caritasa, a u centralnom skladištu biskupijskog Caritasa susrele su se s biskupom mons. Vladom Košićem i s. Smiljom Ćirko te su već tada uručile jednu od prikupljenih donacija.

Caritas Dubrovačke biskupije svo vrijeme također je poticao i na ostale oblike donacija kao što su Donacijski telefon Hrvatskog Caritasa, uplate na račune Hrvatskog Caritasa ili direktno na račun Caritasa Sisačke biskupije.