Budi dio naše mreže
Izbornik

Nuncij Lingua u Šibeniku slavi euharistiju na 50. obljetnicu Tavelićeve kanonizacije

Šibenik (IKA)

Šibenski biskup Tomislav Rogić susreo se u srijedu, 3. lipnja s dekanima Šibenske biskupije. Tema susreta bilo je pastoralno djelovanje u narednom razdoblju i proslava blagdana i svetkovina u lipnju. Bilo je riječi i o proslavi pedesete obljetnice kanonizacije svetog Nikole Tavelića koja će biti u nedjelju 21. lipnja u Šibeniku. Tom prigodom misno slavlje predvodit će apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua.

Uoči proslave bit će upriličena i trodnevnica koja će biti sadržajna i duhovno bogata. Biskup Rogić potaknuo je sve na sudjelovanje u proslavi.

Na susretu je bilo riječi i o slavljima prve pričesti i krizme. Velika većina župa prvu pričest će imati ovog ljeta. Što se tiče krizme neke župe su prihvatile prvu preporuku biskupa Splitske metropolije i slavlje krizme prebacile za sljedeću godinu. Dio župa potvrdu će imati najesen, a neke župe zbog opravdanih razloga ovo ljeto.

Za gradski dekanat dogovorena je ovogodišnja proslava Tijelova. Misno slavlje za župe dekanata bit će 11. lipnja u 19 sati u katedrali Svetog Jakova, a nakon slavlja bit će tradicionalna tijelovska procesija ulicama Šibenika.

Na sastanku su sudjelovali generalni vikar mons. Marinko Mlakić, dekan Rogozničkog dekanata don Jurica Petković, dekan Kninskog dekanata fra Josip Gotovac, dekan Ražinskog dekanata don Ivica Boko, dekan Drniškog dekanata fra Jozo Jukić, dekan Miljevačkog dekanata fra Ivan Vidović, dekan Gradskog dekanata don Tomislav Puljić, dekan Tišnjanskog dekanata don Lazar Čibarić i dekan Skradinskog dekanata don Darko Poljak.