Budi dio naše mreže
Izbornik

Obećanja Frame u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

U franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu tijekom večernje misu u subotu 7. svibnja devetero članova Franjevačke mladeži Slavonski Brod obnovilo je svoja krsna obećanja.

Članice Beatricija Barić, Lea Pocintela i Veronika Polić obnovile su svoja obećanja u bratstvu Frame, dok su prva obećanja dali Ana Vajtkuf-Peranović, Katarina Maričević, Eugen Sudić, Lara Žuljević, Dora Končevski i Tena Petrović.

Svečano misno slavlje predvodio je fra Mislav Lukačević, župni vikar u Našicama. Koncelebrirali su duhovni asistent Frame Slavosnki Brod fra Siniša Pucić te duhovni asistenti Frame fra Matija Marijić iz Vukovara, fra Ivan Crnković iz Borova Naselja, fra Gabrijel Bošnjak iz Požege i fra Stjepan Hrkač iz Osijeka.

U homiliji je fra Mislav članovima Frame pojasnio kako u tolikim glasovima, koji ih okružuju, prepoznati onaj pravi Božji glas. Potaknuo ih je da ustraju na putu kojim su krenuli te doista žive ono što su obećali toga dana – da će se posvetiti službi Kraljevstva Božjega, nasljedujući primjer sv. Franje Asiškog i nadahnjujući se Pravilom Franjevačkog svjetovnog reda, da će kroz godinu dana živjeti Evanđelje Gospodina našega Isusa Krista u bratstvu Franjevačke mladeži opslužujući njegov način života.

Duhovnik fra Siniša zahvalio je članovima Frame na toj, kako je rekao, hrabroj odluci, naglasivši kako upravo oni ovom samostanu daju posebnu ljepotu i osvježenje. Pjevanje su predvodili članovi domaće Frame, koji su i poslije mise s ostalim članovima Osječkog područnog bratstva Frame; iz Našica, Đakova, Vukovara, Borova naselja, Požege i Otoka, otpjevali franjevačku himnu.

Poslije mise slijedio je scenski prikaz uz mjuzikl o životu sv. Franje koji su pripremili i odglumili članovi Frame Slavonski Brod, a sv. Franju glumio je franjevački sjemeništarac Filip Glasnović. Druženje je nastavljeno u prostorijama samostana uz zajedničku večeru.