Budi dio naše mreže
Izbornik

Obećanja Frame Slavonski Brod

Slavonski Brod (IKA)

Tijekom večernje mise u subotu 13. svibnja 2023. u crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu šesnaestero članova Franjevačke mladeži Slavonski Brod obnovilo je svoja krsna obećanja.

Svečanu misu predslavio je duhovni asistent mjesnog bratstva Frame fra Ivan Crnković. Suslavili su duhovni asistenti Frame Vukovar fra Matija Marijić, Frame Požega fra Antonio Kirin i i Frame Našice fra Vinko Brković.

Podsjetivši kako je sv. Franjo često ukazivao da Ljubav nije ljubljena fra Ivan je u propovijedi promišljao kako odgovoriti Gospodinu na tu njegovu bezuvjetnu ljubav. Naglasivši da je sv. Franjo odgovor nalazio u Evanđelju poručio je da je svetac „bio čovjek koji je uvijek mislio da može više, bolje odgovoriti Gospodinu na njegovu ljubav. Vjerujem da se i vi mladi pitate kako odgovoriti Gospodinu na njegovu ljubav. Isus nam daje odgovor na to pitanje kad kaže da čuvamo Božje zapovjedi, čuvamo njegovu riječ u svakom trenutku svoga života.“

Članovima Frame posvijestio je da obećavajući živjeti Evanđelje po primjeru sv. Franje tijekom godine dana žele svoj život staviti Bogu na raspolaganje, a Isus im obećava da će im dati Branitelja koji će biti uz njih – Duha Svetoga. „Budite graditelji novoga Božjega svijeta, svijeta istine, pravde, ljubavi i mira. Neka Isus bude svet u vašim srcima. Ne dopustite da vam ukradu radost i nadu. Ne bojte se, nego u ovome svijetu budite hrabri Kristovi svjedoci. Neka vas u tome prati zagovor sv. Franje i Blažene Djevice Marije!“.

Fra Ivan dodao je da je radostan i ponosan na njih te da su mu oni poticaj na žarče življenje poziva u franjevačkoj karizmi.

U ime obećanika zahvalu svima koji ih prate u toj formaciji uputila je na kraju Beatricia Barić.

Pjevanje na misnom slavlju, kao i klanjanje koje je uslijedilo, predvodili su članovi mjesnog bratstva, a za orguljama je bio sjemeništarac Šimun Benedikt Kopričanec. U misi su sudjelovali i članovi bratstava iz Našica, Đakova, Vukovara, Borovog naselja, Požege i Otoka.

Zajedništvo je nastavljeno u prostorijama samostana uz zajedničku večeru.