Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan molitveni događaj „Mater Fatima” 2022.

Managua (IKA)

Hrvatski katolički radio pridružio se na blagdan Gospe Fatimske, molitvenom projektu „Mater Fatima 2022.” koji je organiziran na 105. obljetnicu početka Gospinih ukazanja u Fatimi.

Molitvu krunice žalosnih otajstava i čin posvete svetim srcima Isusa, Marije i Josipa, kao ovogodišnji domaćin, predvodio je nadbiskup Manague (Nikaragva) kardinal Leopoldo José Brenes Solórzano, iz metropolitanske katedrale Bezgrešnog Začeća Marijina.

Prijenos „Mater Fatima” za hrvatsko govorno područje izravno su ostvarili: Hrvatski katolički radio, Laudato TV, Radio Marija Hrvatska i Radio Marija Srbije.

Ovo je četvrta godina molitve u Gospinim svetištima diljem svijeta (Fatima, 2019., Guadalupe, 2020., Chiquinquira, 2021.) Geslo susreta bilo je: „Obradujmo Djevicu”.

Krunica se molila na portugalskom, francuskom, talijanskom, latinskom, grčkom, mandarinskom kineskom, japanskom, hebrejskom, njemačkom jeziku kao i na misquitu (vlastiti atlantski dijalekt Nikaragve).

Nakane molitve krunice bile su: za svetost Katoličke Crkve, za njezine svećenike i njezino vodstvo, za mir u svijetu i svakome srcu, za obitelji da slijedeći uzor Svete obitelji iz Nazareta žive milost, štite život, budu odraz istinske ljubav i nada za one koji su izgubili vjeru, da Marija bude naše utočište i put koji nas vodi k Bogu te da stalno živimo kao obraćenici, da postignemo zadovoljštinu uvreda nanesenih Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrešnom Srcu Marijinu te da preko sakramenata, nahranjeni Božjom Riječi i Euharistijom, postignemo istinsko pomirenje i obnovu.

Projekt „Mater Fatima” organizira o. Hector Ramirez, koji je više puta istaknuo da je imao ideju održati samo prve dvije molitve (Fatima, 2019. i Guadalupe, 2020.). „Znam da Bog želi barem četiri. Duhovno svjetlo proširit će se po svijetu iz Nikaragve, te prekrasne zemlje koja je snažna u svojoj vjeri. Ako vi sudjelujete u ovoj krunici, ako sudjeluje vaša obitelj, prijatelji ili kolege s posla, učinit ćete Djevicu sretnom. To je predivno. Pogledajte rat između Rusije i Ukrajine, mnoge ratove u Africi o kojima gotovo nitko ne govori, moramo moliti za njih. Nakana ovogodišnje krunice jest nada, molit ćemo za nadu u ovom vremenu. Moramo imati snažnu nadu kako bismo nastavili duhovnu borbu i kako bismo vjerovali da ne ćemo ponoviti povijest. Rat nije kraj, nisu najvažnije stvari nuklearne bombe i oružja. Najvažniji je Bog! Ako se utječemo Djevici Mariji, Bog neće dopustiti da se povijest ponovi. Imajmo vjere jer nam je to obećala Djevica u Fatimi”, istaknuo je vlč. Ramirez.

MOLITVA GOSPI FATIMSKOJ

Presveta Djevice Marijo, Kraljice najvjernija, Majko i odvjetnice naša,
častimo te danas, pred tvojim blagoslovljenim likom
da tvome Prečistom Srcu povjerimo i predamo svoju Domovinu,
svoj narod, svoju župu i naše mjesto,
sve ljude u našim susretima i prostorima.

Tvojim srcem molimo od milosrdnog Srca našega Spasitelja Isusa Krista
zaštitu, oproštenje i dar mira
da živimo u sigurnosti, pravednosti i slobodi,
da se odreknemo bezbožnosti i svjetovnih požuda
te razumno, pravedno i pobožno živimo u sadašnjem svijetu
za blaženu nadu vječnog otkupljenja.

U ljubav i zagovor tvoga Srca, Kraljice,
polažemo svako dijete, mladića, djevojku, oca obitelji i majku!
Tebi predajemo svaku redovnicu, redovnika i svećenika.
Budi majka mudrosti svim odgovornima za našu sadašnjost i budućnost.
Izmoli nam brojna i sveta duhovna zvanja!

Kraljice mira, moli za nas grešnike sada i na času smrti naše
da uđemo u vječni mir, u radost Oca i Sina i Duha Svetoga!
Amen.