Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan radni susret Hrvatskog Caritasa i Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije

Zagreb (IKA)

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik, OFM Conv., i delegacija Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije održali su u petak 24. lipnja radni sastanak u Zagrebu.

U ime Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije na sastanku su sudjelovali ravnatelj Denis Maslov, psihologinja Marta Grbić i voditeljica projektnog ureda Mateja Ramović.

Na sastanku se govorilo o mogućnosti financijskih potpora za daljnji razvoj socijalnih službi Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije na područjima od posebnog interesa – usluga poput skrbi za osobe treće životne dobi koji žive izvan većih gradova, proširenju kapaciteta za skrb ranjivih skupina te mogućem otvaranju dodatne lokacije blagovališta za osobe u potrebi u suradnji s Gradom Omišem.

Dogovoreno je da će ravnatelj Hrvatskog Caritasa u rujnu posjetiti Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije te se pobliže upoznati s djelovanjem i rastućim potrebama koje postoje u tom nadbiskupijskom središtu koje pokriva područje dvije županije i drugi je po veličini grad u Republici Hrvatskoj.