Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa: Dati prostora dobrim vijestima koje pobuđuju nadu

Vatikan (IKA)

Razgovor potiče razumijevanje, otvara obzore, a susretanje stvara prostor za slobodnu i otvorenu razmjenu informacija, mišljenja i analiza, rekao je papa Franjo primivši 4. travnja u Vatikanu izaslanstvo katoličkih i evangeličkih novinara iz Savezne Republike Njemačke.

Vaš je susret izraz živoga dijaloga između Crkvi i javne radiotelevizije u Njemačkoj, istaknuo je Papa u govoru u kojemu je ohrabrio nazočne u njihovu zauzimanju kako bi se umjesto lažnih vijesti (fake news) stvarala objektivnost i kako se ne bi širile glasine te tražila stvarna točnost umjesto približno točnih naslova.

Sveti je Otac, osim toga, izrazio zabrinutost zbog nekih stajališta koja osporavaju pravo na život, podupiru eutanaziju, niječu društvenu jednakost i krše ljudsko dostojanstvo. U tom kontekstu – istaknuo je – na javnim je medijima odgovornost da, uz potporu Crkvi, odlučno zauzmu stajalište u korist dragocjenoga dobra ljudske slobode. Svima vama zahvaljujem za vaš rad. Kao novinari stavljate osobe u središte svoje pozornosti, s namjerom da pružite svoj prinos kako bi njihov život bio, i ostao, dostojan življenja. Nadam se da u vašim vijestima neće nikada nedostajati dobrih stvari, brojnih dobrih vijesti koje vrijedi ispričati, i koje daju nadu, rekao je papa Franjo.

Ključne riječi:
fake news novinari Papa