Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo izrazio sućut zbog nesreće kod Venecije

Vatikan (IKA)

Papa Franjo poslao je u četvrtak 5. listopada 2023. brzojav venecijskom patrijarhu Francescu Moraglii u kojem je poručio da se moli za poginule u prometnoj nesreći u Mestreu kod Venecije i njihove obitelji, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.

U teškoj prometnoj nesreći u utorak 3. listopada poginule su 22 osobe uslijed izlijetanja autobusa s nadvožnjaka. Među stradalima je obitelj iz Solina. Supruga i nerođeno dijete su poginuli, a njihov muž i otac je teško ozlijeđen. Poginulo je i petero Ukrajinaca, među kojima dvije djevojčice, koji su izbjegli u Hrvatsku i više od godinu dana živjeli u koreničkom kraju. Još troje ih je ozlijeđeno.

U brzojavu koji je potpisao državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin Sveti Otac je patrijarhu Moraglii poručio da obiteljima stradalih prenese izraze njegove blizine.

Također je poručio da se moli za pokoj duša poginulih i utjehu njihovim obiteljima, kao i za brz oporavak ozlijeđenih.

Papa im je na kraju udijelio „od srca očinski apostolski blagoslov“.

U Veneciji su proglašena tri Dana žalosti, počevši od 4. listopada. Općina Plitvička jezera proglasila je Dan žalosti u petak 6. listopada, a Grad Solin u ponedjeljak 9. listopada.

U nesreći su poginuli i vozač Talijan te državljani Rumunjske, Portugala, Južnoafričke Republike i Njemačke.

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL // Mjesto nesreće kod Venecije