Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo na povratku iz Slovačke uputio brzojav Predsjedniku RH

Zagreb (IKA)

Sveti Otac Franjo je vraćajući se iz Slovačke u Vatikan u srijedu 15. rujna 2021. uputio brzojav predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Papa je brzojav predsjedniku Milanoviću uputio kada je njegov zrakoplov bio iznad Hrvatske, kao što je bio učinio i na početku svoga 34. apostolskog putovanja u nedjelju 12. rujna, dok je letio prema Budimpešti.

„Ulazeći u hrvatski zračni prostor na završetku svoga apostolskog putovanja u Budimpeštu i Slovačku, ponovo upućujem svoje pozdrave Vašoj Ekscelenciji i vašim sugrađanima te rado na narod zazivam obilje blagoslova svemogućega Boga“, poručio je Papa.

Također je uputio brzojav predsjedatelju Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću. „Dok me moj let vodi preko Bosne i Hercegovine na završetku svoga apostolskog putovanja u Budimpeštu i Slovačku, želim svako dobro Vašoj Ekscelenciji i vašim sugrađanima te zazivam na narod obilje Božjega blagoslova“, poručio je Sveti Otac.

Pri povratku u Vatikan brzojave iz zrakoplova uputio je i slovačkoj predsjednici Zuzani Čaputovoj, mađarskom predsjedniku Jánosu Áderu i talijanskom predsjedniku Sergiju Mattarelli. Slanje brzojava čelnicima zemalja je uobičajena praksa svetoga oca na apostolskim putovanjima.