Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo pozvao na molitvu za Ukrajinu i Nigeriju

Vatikan (IKA)

Na kraju opće audijencije u srijedu 19. rujna papa Franjo osvrnuo se na strahote sukoba u istočnoj Europi, kao i jake kiše koje pogađaju Nigeriju, „razarajuće katastrofe“, jedne od najgorih u posljednjih deset godina, sa stotinama mrtvih, nestalih i više od milijun raseljenih, izvještava Vatican News.

„Vratimo se u mislima mučeničkoj Ukrajini i molimo za Ukrajinu: molimo za ružne stvari koje se tamo događaju, mučenja, ubojstva, razaranja“, potaknuo je Sveti Otac.

Svjetska zdravstvena organizacija do potvrdila je 623 napada na zdravstvene ustanove u zemlji, a od početka rata ubijeno je 428 djece i ranjeno više od 800. Predsjednica Europske komisije Ursula von del Leyen osudila je ruske ciljane napade na civilne infrastrukture, nazvavši ih djelima „čistoga terora“ i „ratnim zločinima“.

Pozdravljajući skupine hodočasnika engleskoga govornog područja, Papa se osvrnuo na situaciju u kojoj se nalazi Nigerija, pogođena jakim kišama koje su izazvale jednu od najgorih poplava u posljednjih deset godina. Spomenuo se brojnih mrtvih, nestalih, kao i velike štete koju su prouzročile poplave.

„Molimo za one koji su izgubili život, kao i za sve ljude izmučene tako razornom elementarnom nepogodom“, kazao je papa Franjo, a prenosi Vatican News.