Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa primio u audijenciju predsjednicu talijanske Vlade

Vatikan (IKA)

Sveti otac Franjo primio je u utorak 10. siječnja 2023. u audijenciju predsjednicu talijanske vlade Giorgiu Meloni, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Papa je Meloni primio u Apostolskoj palači, nakon čega se susrela i s državnim tajnikom Svete Stolice Pietrom Parolinom i tajnikom za odnose s državama i međunarodnim organizacijama pri Državnom tajništvu mons. Paulom Richardom Gallagherom.

Tijekom srdačnih razgovora obje strane su istaknule dobre bilateralne odnose, a dotaknuli su se i pitanja koja se tiču talijanskog društva, osobito se osvrnuvši na poteškoće povezane sa siromaštvom, obitelji, demografskom situacijom i obrazovanjem mladih.

U nastavku razgovora razmotrili su pitanja o međunarodnim temama s posebnim osvrtom na Europu, sukob u Ukrajini i migracije, piše u priopćenju.

Prema fotografijama, razmjeni darova između pape Franje i Meloni prisustvovala je i njezina kći Ginevra te partner Andrea Giambruno.

Podsjećamo, Giorgia Meloni pobijedila je na izborima 25. rujna prošle godine, a samu sebe je u jednom govoru 2019. definirala kao ženu, majku, Talijanku i kršćanku.