Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa: Rat je uvijek poraz

Vatikan (IKA)

Papa Franjo pozvao je u nedjelju, 22. listopada nakon molitve Angelusa na prekid svih sukoba. Papi su posebno u mislima Izrael, Palestina i Ukrajina. Poziva na dostavu humanitarne pomoći u Gazu i na oslobađanje taoce te podsjeća na dan posta i molitve 27. listopada, objavio je Vatican News.

Rat, svaki rat, uvijek je poraz, uništenje ljudskog bratstva. U obraćanju vjernicima okupljenim na Trgu svetog Petra na nedjeljnoj molitvi Anđeo Gospodnji Papa se još jednom založio da oružje utihne. Posebno su u mislima Svetoga Oca Izrael i Palestina: „Jako sam zabrinut i tužan, molim i izražavam blizinu svima koji pate, taocima, ozlijeđenima, žrtvama i njihovim obiteljima“, rekao je Papa.

Kao i proteklih dana, posljednji put prošle srijede na redovnoj općoj audijenciji, misli pape Franje usmjerene su na „ozbiljnu humanitarnu situaciju u Gazi“ kao i na nasilje kojim su posljednjih dana pogođena kršćanska mjesta.

Žalosti me što su posljednjih dana pogođene i anglikanska bolnica i grkopravoslavna župa. Ponovno pozivam da se otvore prostori, da se nastavi dostavljati humanitarna pomoć i da se taoce pusti na slobodu, pozvao je Sveti Otac.

Podsjetio je kako će u petak, 27. listopada biti dan posta, molitve i pokore, te da će te večeri u 18 sati u bazilici Svetoga Petra biti sat molitve za mir u svijetu.

Rat, svi ratovi na svijetu, mislim i na napaćenu Ukrajinu, je poraz. Rat je uvijek poraz, to je uništenje ljudskog bratstva. Braćo, zaustavite se! Zaustavite se!, rekao je Papa.