Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa svećenicima: U vremenu pandemije pokažite bliskost s nevoljnima

Vatikan (IKA)

Papa Franjo uputio je u utorak 19. siječnja video poruku svjetovnom i redovničkom kleru u Venezueli pozvavši svećenike na ljubav prema nevoljnima kako bi u ovo vrijeme krize osjetili „vašu bliskost, potporu i ljubav“.

U središtu Papine video poruke na španjolskom jeziku, upućene u prigodi virtualnog susreta biskupâ, dijecezanskog i redovničkog klera u Venezueli koji je priredila Venezuelska biskupska konferencija, tema je tog susreta „Naši svećenici u pandemiji: njihovo iskustvo i ministerijalno služenje u ovome razdoblju“.

Gospodin uvijek, a napose u ovom vremenu, traži od nas da ljubimo druge i znamo im pokazati, u jednostavnosti svakidašnjih gesti ljubavi i pažnje, Božju nježnost. Aludirajući na poznatu misao svetog Pavla VI. Papa je poručio da svećenici moraju biti „iskusni u čovjekoljublju“.

On želi također da budemo služitelji naše braće, ali ponizni služitelji jer je Isus taj koji nas poziva i podsjeća nas da sluga nije veći od svoga Gospodina, niti je poslani veći od onoga koji ga je poslao, ističe Papa pozivajući svećenike da ožive u sebi želju da se ugledaju na Dobroga pastira i nauče biti „sluge“ sviju, posebno braće i sestre koje život nije mazio i koji su ponekad odbačeni, i potrude se da, u ovom vremenu krize, osjete „vašu bliskost, potporu i ljubav“.

Sveti Otac na kraju poziva svećenike da rade s radošću i odlučno, obnavljajući „dar“ samih sebe „Gospodinu i njegovu svetom narodu“.

„Neka Gospodin blagoslovi i prati vaš rad, vaše srce, vaše ruke, vaša koljena kad molite. Neka blagoslovi i prati vaše nade, dobre namjere i, nadasve, neka blagoslovi i prati vaše jedinstvo. Braćo, neka među vama ne bude podjela! Neka među vama ne bude razdora! Uvijek postoji mogućnost za jedinstvo. Jednako kao što uvijek postoji mogućnost za izoliranje i strančarenje koje nema veze s jedinstvom Crkve“, poručio je Papa na kraju video poruke svećenicima u Venezueli.