Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa: Svijetu je potreban mir

Vatikan (IKA)

Nakon molitve Anđeo Gospodnji u nedjelju, 3. srpnja Papa je ponovno izrazio zabrinutost zbog ukrajinske krize i pozvao da se nastavi moliti za mir u toj zemlji i cijelome svijetu.

“Apeliram na čelnike država i međunarodnih organizacija da reagiraju na tendenciju naglašavanja konfliktnosti i suprotstavljanja. Svijetu je potreban mir”, istaknuo je Papa.

No, još je jednom pojasnio Papa, to nije mir koji se temelji “na ravnoteži naoružanja, na obostranom strahu”, jer bi to značilo “vratiti natrag povijest od prije sedamdeset godina”. Ukrajinska kriza trebala je biti, ali – ako se hoće – još uvijek to može postati, izazov za mudre državnike koji su sposobni u dijalogu graditi bolji svijet za nove naraštaje, istaknuo je.

Sveti je Otac izrazio nadu da će se “prijeći sa strategija političke, gospodarske i vojne moći na globalni mirovni projekt: “ne” – izjavio je papa Franjo – svijetu podijeljenom između sukobljenih sila, “da” svijetu u kojem vlada jedinstvo među narodima i kulturama koji se međusobno poštuju”.

Ključne riječi:
apel oružje papa Franjo rat Ukrajina