Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa uputio poruku CELAM-u u povodu otvaranja novog sjedišta

Bogota (IKA)

Papa Franjo uputio je u utorak 12. srpnja 2022. poruku članovima Latinoameričkog biskupskog vijeća (CELAM) u povodu otvorenja i blagoslova novog sjedišta u Bogoti u Kolumbiji, prenosi Vatican News.

Članovi CELAM-a okupili su se na plenarnom zasjedanju da bi inaugurirali novu zgradu.

Papa je u svom odgovoru na pismo koje su mu tom prigodom poslali, zahvalio biskupima što su ga na taj način uključili u taj događaj.

„Dok vas pozivam da zahvalite Bogu za uspješan završetak ovog materijalnog rada, koji može biti od pomoći u provedbi projekata evangelizacije i pastoralne formacije kao potpora biskupskim konferencijama, prikladno je da imamo na umu da ako Gospodin kuću ne gradi, uzalud se muče graditelji“, poručio je Sveti Otac.

„Kao zajednica učenika izgrađena na temeljima apostola i proroka, a imajući samog Krista Isusa kao kamen temeljac, osjećamo stalnu potrebu moliti Uskrslog Gospodina da da poticaj i ojača crkveno poslanje snagom svoga Duha Svetoga, da bismo bili spremni razlučiti znakove vremena i iz perspektive vjere, nade i ljubavi odgovoriti na potrebe vjernoga naroda Božjega“, ustvrdio je.

Papa je napomenuo da materijalne strukture imaju smisla samo kada su namijenjene služenju onima koji „nastanjuju najekstremnije periferije života“.

„Ne zaboravite biti budni pred trima idolopoklonstvima koja uvijek vrebaju na putu vjernog naroda Božjeg“, upozorio je. Pojasnio je da su to: duhovna osrednjost, pragmatizam brojeva i funkcionalizam koji vodi većem oduševljenju kartom puta negoli samim putom. „To su napasti koja ne podnose otajstvo i streme učinkovitosti“, dodao je.

Na kraju poruke, Sveti Otac zamolio je članove CELAM-a okupljene na zasjedanju da prenesu njegovu zahvalnost svima koji su surađivali u ostvarenju projekta nove zgrade, te ih je povjerio zaštiti Blažene Djevice Marije, objavio je Vatican News.