Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa zbog išijasa neće predvoditi slavlje Nedjelje Božje riječi

Vatikan (IKA)

Papa Franjo zbog povratka išijasa neće sam predvoditi slavlje druge Nedjelje Božje riječi, niti se u ponedjeljak susresti s Diplomatskim korom i predvoditi Večernju u bazilici Sv. Pavla izvan zidina, prenosi Vatican News.

Kako je 23. siječnja priopćio predstojnik Tiskovnoga ureda Svete Stolice Matteo Bruni, 24. siječnja u 10 sati slavlje druge Nedjelje Božje riječi, pod geslom „Čvrsto se držite Riječi života“ iz Pavlove poslanice Filipljanima, s početkom u 10 sati predvodi predsjednik Papinskoga vijeća za promicanje nove evangelizacije nadbiskup Rino Fisichella. U bazilici Sv. Petra u Vatikanu će se zbog pandemije okupiti samo oko stotinu vjernika.

Papa je ustanovio Nedjelju Božje riječi u rujnu 2019. riječi motuproprijem „Aperuit illis“ s ciljem „otkrivanja pashalnoga i spasenjskoga značenja Božje riječi koja na uvijek novi način potiče izaći iz individualizma i iznova se roditi za ljubav“. Odredio je da se svečano slavi Treće nedjelje kroz godinu, između ostaloga i zbog toga „što se u tom liturgijskom vremenu poziva jačati veze sa Židovima i moliti za jedinstvo kršćana“.

Bilo je najavljeno da na svečanoj misi između ostalih sudjeluje glumac Pierfrancesco Favino (Svjetski rat Z) a slijepa osoba čitat će iz Biblije na Brailleovu pismu. Na kraju misnoga slavlja u izravnom prijenosu vatikanskih medija Papa je trebao odabranim osobama, među kojima i nogometašu Rome Lorenzu Pellegriniju, podijeliti više primjeraka posebnoga izdanja Biblije.

Papa će u nedjelju ipak predvoditi molitvu Angelusa u podne, iz apostolske biblioteke.

U ponedjeljak 25. siječnja Papa se trebao uobičajeno susresti s Diplomatskim korom akreditiranim pri Svetoj Stolici, što je odgođeno; a Večernju u bazilici Sv. Pavla izvan zidina kojom završava Molitvena osmina za jedinstvo kršćana umjesto Svetoga Oca predvodit će predsjednik Papinskoga vijeća za jedinstvo kršćana kardinal Kurt Koch.

.