Budi dio naše mreže
Izbornik

Papina sućut i molitva za ubijenog biskupa Davida O'Connella uoči njegova sprovoda

Vatikan (IKA)

Papa Franjo uputio je brzojav sućuti zbog smrti pomoćnog biskupa Los Angelesa Davida O'Connella, čiji će se sprovod održati 3. ožujka, prenosi Vatican News.

Mons. David O’Connell pronađen je mrtav 18. veljače u svome domu. Ubojstvo je, prema vlastitom priznanju, počinio Carlos Medina, muž domaćice ubijenoga pomoćnog biskupa.

Brzojav, koji potpisuje državni tajnik kardinal Pietro Parolin, upućen je nadbiskupu Los Angelesa Jose Gomezu. Papa se u poruci prisjeća voljenoga biskupa koji je bio blizak ljudima te je Sveti Otac pohvalio njegovo svjedočanstvo kao svećenik.

„Duboko ožalošćen viješću o preranoj i tragičnoj smrti pomoćnog biskupa Davida O’Connella, Njegova Svetost papa Franjo upućuje iskrenu sućut i jamči svoju duhovnu blizinu Vama, svećenstvu, redovništvu i vjernicima laicima nadbiskupije”.

Papa je rekao da se pridružuje u zahvaljivanju za godine O’Connellove predane svećeničke i biskupske službe Crkvi u Los Angelesu, „osobito obilježene njegovom dubokom brigom za siromašne, useljenike i one u potrebi, njegovim naporima da podupre svetost i dostojanstvo Božjeg dara života i njegova žara za njegovanjem solidarnosti, suradnje i mira unutar lokalne zajednice”.

„Preporučujući dušu pokojnog biskupa ljubavi i milosrđu Krista, Dobrog Pastira“, nastavlja se u poruci, „Njegova Svetost moli da svi koji časte njegov spomen budu utvrđeni u odlučnosti da odbace putove nasilja i nadvladaju zlo dobrim”.

Sveti je Otac zaključio je brzojav udijelivši svoj apostolski blagoslov kao zalog mira i utjehe u Gospodinu.

Sprovod i misa zadušnica za biskupa O’Connella bit će 3. ožujka. Biskup će biti pokopan u kripti katedrale Gospe od Anđela u Los Angelesu, a 2. ožujka je tijelo izloženo na javno štovanje. U srijedu, 1. ožujka, slavljena je misa u njegovo sjećanje u crkvi sv. Ivana Vianneyja u Hacienda Heightsu, predgrađu 30 km istočno od centra Los Angelesa gdje je biskup O’Connell živio i gdje je, u vlastitom domu, pronađen mrtav, piše Vatican News.